sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Paluu

Nyt on tämä blogi tainnut jäädä pahasti heitteille, anteeksi siitä teille, jotka mahdollisesti viellä seuraatte blogiani. Kummasti äitiys vie totaalisesti ajan ja ajatuksetkin blogin päivittämisestä. Lisäksi tässä alkuvuodessa on jo juhlittu esikoisen 3v. juhlia ja kuopuksemme 1v. juhlia. Kuten olen aiemminkin todennut, aika kuluu joko todella nopeasti, tai todella hitaasti.. Neulomiseeni on myös osaltaan vaikuttanut suru, kun saimme hyvästellä 15-vuotiaan rakkaan koiramme viimeiseen uneensa.
Mutta olen mä jotain saanut myös tehdyksikin, tai ainakin aloitettua tekemään. Päätin tehdä mummolleni kolmiohuivin virkkaamalla, kun näin kivan mallin jonka minäkin kehnolla virkkaamistaidollani osaisin tehdä. Ajattelin, että 150g seiskaveikka riittäisi siihen hyvin, mut toisin kävi. Nyt huivia olen jo tovin tehnyt ja siihen on jo kulunut 2 kerää lankaa ja kolmas kerä on jo aloitettu siihen jatkoksi. Haluan huivista sen verran ison, että se myös lämmittää mummoni hartioita. Tavoitteena on saada huivi valmiiksi äitienpäiväksi. Ohjeen löysin fb:n jostain neulontaryhmästä, en kyl enään muista, mistä niistä..

Siskoni pyysi, josko voisin neuloa hänen kihlatulleen sukat ja menin lupautumaan. Empä olisi uskonut, miten tylsää voikaan nyt olla neuloa sukkia, joihin toinen on valinnut langan! Jostain syystä ei oikein innosta, ei. Kuitenkin jo toinen sukka on valmiina ja toisessakin jo resori hyvässä mallissa menossa. Onneksi ei pyydetty pitkävartisia sukkia ;)
Noita sukkia kohtaan tuntemani vastenmielisyys voi johtua myös siitä, että jo ennen ensimmäisen sukan neulomista tulin huomanneeksi kaksi miinusta kerää kohtaan:

144g vyöhteen kera


 141g pelkkä kerä
Solmu.

 Jep. Tässä siis lähtökohdat neulomiseen. Ja koskapa solmun näin olevan kerän päällä, lähdin aloittamaan neulomisen kerän sisältä. Toistaiseksi ei ole muita solmuja tullut vastaan ja nyt jännään, riittääkö lanka ja missä vaiheessa tuo solmu sit tulee vastaan :(

Lisäksi aloitin myös ikuisuusprojektin. tai oikeastaan kaksikin. Lapsille lupasin tehdä puuvillalangoista nuken peittoja. Monikossa, kun nukkeja on nyt aiemman yhden sijaan vissiin neljä. Ja lisäksi noista seiskaveikan vahvuisista jämälangoista aloitin tekemään isoja tilkkuja, ajatuksena tehdä iso peitto. Se, miten iso siitä tulee, ei ole vielä tiedossa. Siihen peittoon aion ostaa lankaa vain viimeistelykerroksia ja palojen yhdistämisiä varten. Muutoin mennään jämälangoilla :)

Tuo fb on muuten aika petollinen paikka. Niin paljon kaikkia ihania malleja on tullut vastaan ja niin monia ihania neuleita on näkynyt, mitä haluaisin tehdä itsekkin. Tulostin on saanut huutaa, kun olen tulostellut kivoja ohjeita itselleni muistiin. Otin jopa Novitan neulomoon kahden viikon ilmaisen kokeilujaksonkin, jotta sain niitä kivoja malleja sieltä itselleni talteen. Haaveissa on mm. Ratun rasat (enkelilapaset) tehdä jossain välissä.
Ja samaisesta fb:sta sain myös idean tähän:
Sieltä siis löysin ohjeen, mitenkä kannattaisi sitoa langanpäät toisiinsa, niin välttyisi niiden monien, monien langanpäiden päättelyltä, kun tekee jämäsukkia. Ja koskapa halusin todelliset yllärijämäsukat, (joista siis en tietäisi etukäteen millaiset sukat tulee) kerin kaikki langat isoksi keräksi, josta neuloin sitten suoraan sukat. Ainoastaan sukan resorin ja kantapäät tein isommasta kerästä.
Ja nämä siitä sit tulivat:

Mallina näissä haitari, johon löysin ohjeen (ylläri, ylläri) sieltä naamakirjasta.. ja nämä sukat siis jäivät omaan käyttööni. (ja nyt kun kuvaa katsoo, niin muistuu mieleeni, käytinhän mä sitä kantapäässä ja sukansuussa olevaa lankaa myös pieninä raitoina varressa. Säästyin parin ylimääräisen langan päättelyltä.)

Isäpuolelleni neuloin myös sukat (en muista, onko näitä jo esitelty täällä, joten hyppää yli jos kuva on jo nähty )

Ja mieheni kaverin poika sai syntymälahjakseen nämä pienet sukat ja tumput:
Lisäksi laitoin pojalle menemään myös ompelemani pienen nuken. Kuvaa en tietenkään muistanut napata.


Mukavaa kevätpäivää sinulle :)
P.s. Jos joku osaa kertoa, miten saisin vanhat tekstit vuodatuksesta siirrettyä tänne, saa kertoa. Viskaa vaikka ohjeet sähköpostiini :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti