keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Uusi vuosi :)

Miten voikaan aika mennä niin nopeasti? Tätä olen aiemminkin päivitellyt ja ihmetellyt. Joulukuu sujahti ohi melkein huomaamatta ja samoin vuosikin ennätto joutuisasti vaihtumaan. Olin ajatellut haluavani neuloa läheisillemme lämpöisiä, pehmoisia paketteja, mut käsi päätti toisin. Joskua vuosia vuosia aiemmin, ennen lasten syntymiä, oli mulla ranteet oireilleet. Aikoinaan oireilut alkoivat vasemmasta ranteesta, joka ajoittain oli idealisiteelläkin sidottuna (=tuettuna). Sit kipu siirtyikin oikeaan ranteeseen, johon sit päädyin jopa lastankin hommaamaan. Ja just pari viikkoa ennen joulu aattoa kipeytyi sit vasen ranne. Aamut alkoi nappaamalla panadolia nassuun ja päivät päättyi samaisen napin nauttimiseen. Lasten hoidot, vaippojen vaihdot, saati neulomiset oli kivuliaita. Niin sai neulomiset ja virkkaukset jäädä hetkellisesti tauolle. Lapsien nosteluja, pyllyn pesuja ja vaippojen vaihtoja en kuitenkaan voinut pistää jäähylle. Sitkeästi niitä vain tein, kun oli pakko. Ostin sit viimein lastallisen tuen tuohon vasempaankin ranteeseen ja sen avulla pikkuhiljaa oireet väheni ja lopulta jouluna sain pistää tuen kaappiin ja särkylääkkeitäkään ei tarvinnut heti aamusta. Varovasti kokeilin neulomista ja virkkaamista ja ilokseni se ei sattunut enään lainkaan :) Näiden särkyjen myötä sitä on taas malttanut hiukan pysähtyä ja kuullostella särkyjä ja sen rajoissa jatkaa käsitöitä. Syy noihin rannesärkyihin on jo vuosia, vissiin kohta jo parikymmentävuotta mukana kulkenut "toveri" nimeltä fibro.

Mutta jottei tämä menisi pelkäksi sairastelujen marmatukseksi, niin palataanpa jouluun ja lahjoihin..

 Nämä sukat menivät kavereiden pojalle joululahjaksi. Lankana seiskaveikkaa ja nuo punaiset raidat on jussia. Jalkapohjan pituus tais olla 19cm, jollen väärin muista.
Näiden säärrystimien mallin bongasin fb:n ryhmästä ja pitihän sitä päästä testaamaan. Lankana näissä on Novitan Tuomas. Ihanan pehmeä lanka ja todella ihana neuloa. Harmi, ettei kätkössäni ole tuota tai tuon laatuista lankaa enempää. Nämä säärrystimet pääsivät joululahjana anopin sääriä lämmittämään.

Kummipojalle lähetin synttärilahjana myös villasukat, joita ei sit tietenkään muistanut kuvata. Ne oli siis valmistuneet jo aiemmin ja odottivat vain pääsyä jollekkin lahjaksi.
Muille ei pehmoisia, itsetehtyjä paketteja jouluna tullut, mut ehkäpä ensi jouluna useampikin läheisemme sellaisen saa :)

**

Itse olin positiivisesti yllättynyt muutamista lahjasta, joita itselleni sain. Mun läppärini on jo pitkään temppuillut, kun oli johto mennyt ilmeisesti poikki ja akku oli ihan loppu. Niinpä viimeksi oli läppäriä käytetty vuosi sitten keväällä. Nyt sain kuitenkin joulupukilta uuden piuhan ja sain päästä koneelle tätäkin päivitystä näpyttelemään :) (on muuten hiukan helpompaa, kun puhelimella.)
Piuhan lisäksi sain mm. käsitöihin liittyviä lahjoja. Olin hiljaa mielessäni miettinyt, miten olisi ihanaa sellaisia lahjoja saada, mutten osannut sellaisia edes toivoa. Paketeista paljastui mm. pitkät bambuiset puikot (nro 5.5), jotka varmasti pääsevät tuohon yhteen huivin tekeleeseen muovisten puikkojen tilalle. Toiveissa saada viimeinkin se huivi valmiiksi.. Lisäksi puikkojen kanssa tuli yksi kerä nostalgia-lankaa. Toisesta paketista paljastui tupsunteko kone. Omituiselta vaikuttava häkkyrä, mut yllättävän kätevä!

 Käsityöaiheiset lahjani


 Pitkät bambupuikot <3

Yllättävän kätevä ja helppoa käyttää. Ei enää tarvi näperrellä pahvien kanssa :) 
(okei, en kyl muista, montako _vuotta_ sitten edellisen tupsun tein, nyt piti muksuille molemmille tehdä omat, ku meinas jo tappelu tulla..)

Kirja, josta sain fb:n ryhmässä lukea, koskaan en kuitenkaan ollut tätä nähnyt, enkä kokenut tarvitsevani. Nyt kuitenkin tuo on jo luettu kannesta kanteen ja se on aivan
 i h a n a <3


Tämän sain synttärilahjaksi siskoltani. Ihan mielenkiintoiselta vaikutti, mut tarvinnee perehtyä viel hiukan paremmin.. Paperinarut kun on jossain tuolla vaatehuoneen peränurkassa..

Sit jotain itsetehtyä.. Päätin kokeilla Puroa ja puron huopumista. Virkkasin siis isoäidinneliön periaatteella 1kerä=1 lappu. Tuo lehti antaa hiukan mielikuvaa lappujen koosta.
Ja pesun jälkeen ne näyttivät tältä:

Olin tehnyt myös mustasta huopasesta lapun, mut en virkannut ihan koko kerää lappuun ;) Ensin pesin nut 40 asteessa ja kun eivät huopuneet mieleiseni kokoisiksi, pyöräytin lappuset viel 60 asteen pesussa parin pyyhkeen kanssa. nyt ne ovat tarpeeksi tiiviit, ettei näpit pala, vaikka patalappuna käyttäisi :) Näiden tarkoituksena oli siis toimia patalappuna/pannun alusena.

 Lapaset, musta isoveli, puikkoina nro 4 bambut
Tein samanlaisia lapasia kahdet, vaikka vain toiset on kuvassa. Nämä menivät vaihdossa tuttavalle, ja itse sain läjän lasten kirjoja :)
Itselleni jätin toiset lapaset, joiden peukkuihin neuloin myös pienen palmikon.

 Lapaset 7 veikasta. Kuviona Olga. hiukan loppui lanka kesken ja jouduin jatkamaan nostalgialla,
 kun en jaksanut lähteä vartavasten lisää tuota punaista ostamaan. Jäävät varmaan mökille omaan käyttöön.

Siskon tyttönen pyysi loppukesästä, että voisin hänen nallellensa neuloa paidan, hatun ja sukat. nallella kun on tulee kuulemma kylmä! Mikäs siinä muutoin, mutta kun nalle näyttää tältä:
Hiukan tuottaa haastetta, kun nallen käsissä on tuo sydän kiinni, eikä käsiä saa siitä irti. 
Päädyin nyt sit viimein tyttösen synttärilahjakseen tekemään nallelle liivin ja hatun sekä nukelle peiton:

lanka nostalgia punasävyisenä, puikot 3.25 lyhyet bambut puikko 3.5 ja seiskaveikan, polkan, jussin yms jämiä. Olin itse tyytyväinen noihin ja toivoin tytön unohtavan pienen nallensa sukat. Mutta kuinkas kävikään. Koska emme tuonne juhliin päässeet esikoiselle puhjenneen vesirokon ansiosta, vei toinen siskoni lahjan perille. illalla sit tyttönen soitteli ja kiitti lahjastaan, joka oli kuulemma ollut tosi ihana ja sopiva. Tosin nukke ei saa peittoa, vaan se menee isolle nallelle, jottei nallelle tule kylmä. Ja samaan hengenvetoon hän kertoi, et pienelle nallelle pitäisi tädin neuloa myös housut, joiden pitää olla samasta langasta, ja sukat, jotka ei saa olla samaa lankaa, eikä myöskään siniset, koska sukkiin pitää tehdä syrämmet ja niiden syrämmien pitää olla siniset, eikä ne näy, jos sukat on siniset. Apuva, sanon minä! kun nallen nilkka on kapea ja jalkaterä ISO, niin.. Tuon lahjan lisäksi lahjaan kuuluu myös lasten neulepuikot, pieni kerä lankaa ja virkkuukoukku. noista kuullessaan tytsy päätti, et hän haluaa nallelleen hameen, mut hän haluaa ITSE tehdä sen :)  ensin pitää vaan tädin (minun) opettaa hänet neulomisen saloihin. Ikää tytöllä tosiaan 5-vuotta :)


Nyt on puikoilla tulossa sukat isäpuolelleni sekä pikkuruiset sukat pienelle pari vk vanhalle poikavauvalle. vauvalle pitäisi neuloa myös sukkien kaveriksi tumputkin, niin sais sit mies käydä toimittämassa lahjan perille. 

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille lukijoille! Olisi kiva kuulla, keitä täällä blogissa käy juttujani lukemassa, joten jätäthän jonkin puumerkin käynnistäsi :)3 kommenttia:

  1. Hyvää neulevuotta 2013! Olipa mukava löytää päivityksesi. Minä olen jo luullut, että olet jättänyt käsityöt tykkänään muiden kiireiden takia, ja kun et ole ehtinyt vierailemaan lainkaan uudessa blogissani.

    Ikävää tuo rannekipusi! Tuttua minullekin, kuten sormien, nilkkojen ja varpaiden nivelkivut ja turvotukset. Ne menevät ja tulevat omia aikojaan. Minulla sorminiveleiden oireisiin auttaa neulominen, mutta välillä se aloittaminen on vaikeaa, kun turvotukset haittaavat neulmomista. Sormet kuitenkin vertyvät pikkuhiljaa. Lasten nosteleminen ja perushoito kyllä varmasti pahentaa myös ranteiden kipua. Toivottavasti nyt pysyy sullakin pois kivut!

    Sinä olet saanut paljon aikaiseksi viime aikoina käsitöiden saralla. Hauskoja nuo siskontytön toiveet :) Ja mukavaa, että olet saanut kannettavaan uuden piuhan!

    VastaaPoista
  2. Kysyit enkelilapasten ohjeesta mistä löytyy. Se on Novitan Neulomon Extaraideoista otettu malli.

    VastaaPoista