sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä

Tänään on jo kolmas kerta, kun saan juhlia äitienpäivää äitinä. miten nopeasti tuo aika onkaan kulunut. Yli kolme vuotta sitten, kylmänä helmikuisena aamuna minusta tuli ensimmäistä kertaa äiti pienelle pojalle. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, olen äiti kahdelle lapselle; pojalle ja vuoden vanhalle tytölle. Vuodet on vierineet nopeasti ja ovat opettaneet minulle paljon. Olen oppinut, mitä sana äidinrakkaus oikeasti tarkoittaa. Miten on valmis tekemään kaikkensa lastensa puolesta ja vuoksi. Minulla on lapset, jotka ovat oikeat Vaahteramäen Eemeli ja Pikku Myy. Poika on utelias ja kokeilunhaluinen, joka välillä tekee tuhmuuksia, hoksaamatta edes mitään väärää tekevänsä. Tyttö taas on nopea liikkeissään, kokeilun haluinen, näppärä kiipeilijä ja jos haluaa johonkin, menee läpi esteestä, kuin esteestä. Minun rakkaat lapseni <3

*****

Äitienpäivänä on yleensä tapana juhlistaa ja lahjoa äitejä ja mummoja. Tänä vuonna mummot saivat lahjoikseen tyynyliinat, joihin painoimme lasten käsien kuvia. Vanhamummo, eli minun mummoni ei tyynyliinaa saanut, vaan hänelle virkkasin elämäni ensimmäisen kolmiohuivin.
Lankana oli seiskaveikan raita, jota meni kolme kerää, ja 3,5 nron koukku. Huivista tuli juuri sopivan kokoinen, peitti alaselän, muttei mennyt peffan alle. Mummo kietoi huivin harteilleen ja kehui, miten lämmin se onkaan :)

Sain viimein ne siskoni miehen sukatkin valmiiksi. Hiukan meinasi olla haastava tuo työ solmun, ei niin mielenkiintoisen langan ja pienemmän grammamäärän vuoksi. Ja niinhän siinä kävi, että lanka loppui kesken, mutta onneksi sain "lainakerän" avuksi ja sain sukat tehtyä. Ja 146g tuli niille painoa. Jos olis ollut siis se 150g siinä kerässä, ni olis se lanka piisannut hyvin..
Ja lankana oli siis seiska veikan polkka ja 3.5 nron bambut

Kevät tuo tullessaan, äitienpäivän lisäksi, myös kerhojen loppumiset. Tänä keväänä halusin muistaa ihania kerhojen ohjaajia kämmekkäillä. Löysin naamakirjan lukuisista käsityöaiheisista ryhmistä kivan mallin, jota räjähtäväksi helmineuleeksikin kutsutaan. Malli oli todella helppo, ja niinpä sitä piti päästä heti kokeilemaan. ensin kokeilin tehdä lapaset, joissa kuvio näytti niin hienolta ja oli niin helppo, että kelpuutin kuvion lahjoihinkin. Kämmekkäistä ensimmäiset, jo eteenpäin luovutetut, näyttivät tältä:
lankoina musta ja sateenkaaren väriset seiskaveikat ja 3,5 nron bambut. Seuraavat kämmekkäät on viel "hiukan" vaiheessa; toisesta parista puuttuu peukut, ja toisista puuttuu peukkujen lisäksi kokonaan se toinen kämmekäskin :) Onhan täs viel aikaa, kun lahjat pitää luovuttaa eteenpäin vasta keskiviikkona ;)

***

Tämän kuvan myötä toivotan kaikille äideille, mummoille ja muillekkin, Oikein ihanaa äitienpäivää!

P.S.
Käykääpä kurkkaamassa Matkalla mAMALIAan-blogia, sieltä löytyy mukava arvonta :)
1 kommentti:

 1. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista