perjantai 12. heinäkuuta 2013

kesä

Nyt on taas ne hetket, joita aina hiukan odottelee, mutta samalla jo alkaa vähän pelkäämäänkin. Nämä päivät saavat jalat ihan kuin itsestään hiipimään kohti kauppoja ja lankahyllyjä ja tuomaan erinäköisiä keriä kotiin jemmaan ja pian sitä huomaa, kuinka salakavalasti niitä keriä on taas siunaantunut PALJON. Niin paljon, etteivät ne enään edes mahdu niihin kahteen laatikkoon, jotka on itse langoilleen hommannut ja päättänyt samalla, että lankojen ON MAHDUTTAVA niihin laatikoihin ja uusia laatikoita ei ole lupa ostaa. Niinpä niin. Sitä tulee vaan hamstrattua niitä alelankoja kaupasta ja samalla niitä poistuvia lankoja, joita ihan varmasti just sillon tarvitsee, kun niitä ei enään mistään saa. Ihan varmasti. Ja entäs sitten ne ihanat uudet langat, ja uudet värit!?! Niiden kohdalla yritän aina ottaa itseäni niskasta kiinni ja tsempata kävelemään ohi. Annan kyllä luvan käydä niitä keriä ihailemassa hyllyssä ja saan luvan jopa poimia kerän käsiini ja silitellä, mutta niitä EI saa ostaa. Yritän perustella aina kieltoa, että ensin on tuhottava kotoa vanhoja lanhoja pois ja lankojen on mahduttava niihin laatikoihinsa ja vasta sit saan ostaa uuden kerän uutta lankaa. Poikkeuksena se, jos on tehtävä lahjaksi jollekkin sukat tms ja siihen tarvitsee juuri sitä tiettyä lankaa, mitä ei kotona ole. Mutta jemmaan ei sitä uutuus lankaa osteta.
Aika hyvin on nuo omat kieltoni tepsineetkin. Siis aiempina vuosina, vielä en ole (onneksi) niitä uutuus lankoja nähnyt livenä. Joskus alkukesästä järkkäsin noita lankojani ja huomasin laatikossa useita keriä oranssia seiskaveikkaa, tennessee-lankaa keltaisena ja sähkön sinisenä (oli joskus -30% lapaulla merkattuna kaupassa, ja oli pakko ostaa.. en kyl enään ymmärrä miksi..), seiskaveikan jättiraitaa, PALJON, ihan liian paljon pörrölankaa. Lankaa, josta joskus tehtailin monet kaulahuivit, mut nekään ei taida enään olla muodissa ja ei kyl yhtään kiinnosta niistä mitään tehdä. Paljon siis lankaa, jotka on olleet kauan, ja joita joko ei raaksitse käyttää, tai joita vaan ei tule käytettyä. Nyt syyllistyin ostamaan sateekaarenväristä seiskaveikan raitalankaa kerän jemmaan, kun se kerran poistuu, ja todella monta kerää Novitan bambua ja miamia.
Pitkään olin pyöritellyt käsissäni tiskikukan ohjetta ja lahjaksi saamaani yhtä tiskikukkaa. Lopulta rohkenin napata puikot käsiini ja kerän bambulankaa ja alkaa neulomaan. Eipä siinä nyt niin kauaa mennyt, eikä se nyt kuitenkaan ollut yhtään vaikeaa, kun kuvion hoksasi. Ensimmäisen lehdykän kanssa piti katsoa ohjetta rivi riviltä, sit saikin ohjeen pistää syrjään, kun muistin jo neuleohjeen ulkoa.
Ja uusi tiskikukka on jo puikoilla :) Saa nähdä rupeeko kaverit ja sukulaiset saamaan seuraavaksi noita lahjoikseen ;) Voin kyl hyvin kuvitella useamman kuvittelevan tuommoisia pöytäliinoiksi ;) Ja tuosta päätin mallia myös hyödyntää ja jatkojalostaa hiukan.. Näytän sit muutamien kuukausien päästä, mitä siitä syntyykään, kun ei tee, kuten ohje alunperin ohjeistaa :)

Kerin joskus aikoja sitten sellaisen ison jämälankakerän, johon liitin youtuben videon ohjaamalla tavalla langanpätkiä toisiinsa.
Tähän kerään tuli kuvaamisen jälkeen viel lisää lankaa. Kerästä tein aiemmin jo nämä sukat:
Ja lisäksi olin tehnyt useampia virkattuja neliöitä ikuisuusprojektiani, tilkkupeittoa, varten.
Nyt siitä kerästä syntyi sit jo toisetkin sukat, jotka näyttivät tältä:
Jostain syystä, vaikka itse näitä olen ihaillut ja tykkään sukista paljon, ne eivät muka ole parit !! Miehet.

Nyt tekeillä on joululahjasukat siskon tyttöselle. Pitää vaan neuloa niitä pienissä erissä ja salaa, ettei tuo esikoisemme arvaa mitään ja tunnista sit myöhemmin serkkunsa saamia sukkia samoiksi, joita äiti teki ;) Lisäksi mun oikea olkapää on alkanut oireilla. hartiaa ja käsivartta on jo n. viikon verran särkenyt jonkin verran. Olen yrittänyt venytellä ja käyttänyt sellasta patterilla toimivaa "hierojaa", jonka saa selkään kiinni. tarpeen tullen on sit jo turvauduttu särkylääkkeeseenkin. Mutta kun ei osaa neulomatta/virkkaamattakaan olla. Ja jollen nyt tee noita ilman stressiä, niin miettikääs millainen paniikki iskisi muuten tänäkin vuonna, kun jouluun olisi enään muutama viikko aikaa..

Aurinkoista kesää meille kaikille, nautitaan auringosta ja lämmöstä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti